I Göteborg kryllar det av hotell och staden är ingen nybörjare när det gäller konferenser. Under år 2001 var Göteborg bland annat värd för det Europeiska rådets toppmöte som hölls vid Svenska Mässan. Än idag är staden en självklarhet för många när det handlar om konferenser och mötesrum. Det byggs en hel del nya hotell och staden är även hem till ett av Europas största hotell.

En stad som har allt

De flesta tänker nog på Stockholm som en stad med prisvärda mötesrum för företag. Många företag har sina kontor där, men Göteborg är också en stad med många alternativ. Här finns det mötesrum både i centrala Göteborg och utanför. Sveriges andra största stad bjuder inte bara på slående vyer utan du har även närhet till det mesta som restauranger, shopping och andra nödvändigheter. Då Göteborg är en kulturstad finns det massor att upptäcka och på sommaren hålls det många konserter och musikevent.

Populär stad bland studenter och företagare

Göteborg är en stad som har mycket att erbjuda och varje år flyttar det hit alltfler människor. Det är inte bara en utmärkt studentstad utan är även hem till några av de största företagen. Trots att Göteborg är känd som hamnstad har alltfler företag flyttat hit under de senaste åren. Du kan till exempel hitta kända modeföretag och andra välkända företagsnamn. Vill du flytta till Göteborg är det bra att kolla upp vissa saker som boende innan. Precis som Stockholm kan det vara klurigt att få ett förstahandskontrakt på lägenhet. Du kan till exempel behöva hyra i andrahand, men har du kontakter och ett fast jobb kan det också gå att få ett kontrakt i förstahand.

Göteborgs sevärdheter