Vid kanalen tvärs över vattnet från Järntorget och Haga finner man den populära och omtalade Feskekörka. Utseendemässigt påminner byggnaden om just en kyrka, men är i själva verket en saluhall och fiskmarknad.

Under den senare hälften av 1800-talet beslutade man att bygga upp en fiskhall vid det tidigare Fisktorget vid kanalen, men då fiskhallen i folkmun snart blev känd under namnet Feskekörka så tog det inte lång tid innan den helt bytte namn. Till en början fortsatte mycket av försäljningen av fisk utanför fiskhallen men slutligen infördes lagar på att man inte fick sälja vissa sorter av fisk utomhus.

Idag finner man även restauranger inne i byggnaden utöver färsk fisk. I restaurangerna kan man avnjuta en rad olika fiskrätter om man inte vill köpa och tillaga fisken själv. Feskekörka är känt för att ha ett enormt utbud av fisk och skaldjur, och fiskhandlare med lika stor kompetens och kunskap inom såväl tillagning som allmän information om fisk.

Feskekörka är från år 2013 ett byggnadsminne vilket innebär att byggnaden är värdefull kulturellt och historiskt. När en byggnad blir ett byggnadsminne ska den bevaras för att skydda kulturarvet. Feskekörka är även byggd på fornminnesskyddad mark. Det innebär att man inte heller får manipulera grunden byggnaden står på utan noggranna arkeologiska undersökningar. Med andra ord kan man säga att Feskekörka är skyddad från grunden och upp. Förhoppningsvis innebär det här att både Göteborgare och andra besökare kommer att kunna handla där, och njuta av saluhallens läckerheter från havet under lång tid framöver.