Göteborg är en vacker stad, men precis som många andra städer kan det vara svårt att hitta en bostad där. Eftersom det är landets näst största stad är trycket högt med många som flyttar in till staden från andra delar av landet. Trots allt är det inte kört. Med hjälp av Boneo kan du hitta det som ligger ute till försäljning – och kanske hitta ditt drömhem.

Ge det lite tid

Ett frustrerande tips när du letar efter en ny bostad i Göteborg är att ge det lite tid. Det är inte alltid det finns tid. Du kanske har fått ett jobb och måste flytta innan ett visst datum, eller så går ditt nuvarande kontrakt ut och du måste hitta någonstans att bo. Ändå är det ett tips som du kanske ska fundera på. Kan du hitta en tillfällig bostad medan du letar efter ditt nya hem? Kanske kan det vara värt några månader i en andrahandslägenhet en bit från stadens centrum när det finns en chans att just det du önskar dyker upp på Boneo sedan. Eller så kan det vara värt att ha de där månaderna som en slags marginal, så att du kan köpa en bostad och ha tid att renovera innan du ska flytta in. Det går inte att garantera att det finns bättre bostäder på Boneo om ett par månader, men det kommer bli fler sammanlagt på några månader än på ett par veckor, så chansen att du hittar en bostad som passar dig blir större.

Att tänka på

När du ska köpa en bostad finns det mycket att tänka på. Vilka saker det är beror på vad det är för bostad du vill ha. Är det en bostadsrätt kan föreningens ekonomi och hur väl den fungerar vara det allra viktigaste, även om lägenhetens skick också spelar stor roll. Handlar det istället om att köpa ett hus är det annat som är viktigt. På äldre hus behöver du till exempel kontrollera vilket skick grunden är i. Är det funkishus kan du behöva kolla om det blivit asbestsanerat och är det ett hus från 70-talet behöver du vara noga med att undersöka om fukt tagit sig in i byggnaden. Ta en besiktningsman till hjälp så att det blir professionellt bedömt.

Var vill du bo?

Självfallet behöver du också tänka på var du vill bo. Även om du inte hittar din drömbostad kan det vara bra att göra dig en bild av hur den skulle se ut, så att du kan sträva efter att hitta något liknande på Boneo, i ungefär samma del av Göteborg. Alla områden har sina fördelar, men det är olika stämning och det kan skilja sig åt vilken typ av människor som bor där, så att fundera på vad som kan passa just dig är en bra förberedelse innan du gör ditt val.