Det är roligt och utmanande att driva företag. För att utveckla din verksamhet kan det vara nödvändigt att ta ett företagslån. Så att ditt företag går framåt.

Konkurrensutsätt 30 banker samtidigt

När du ska ta ett företagslån vill du få så bra villkor som möjligt. Då är det smart att konkurrensutsätta bankerna och finansieringsinstituten mot varandra. Så att du verkligen får mycket pengar till låg ränta och med en bra återbetalningstid. Problemet med att jämföra banker mot varandra är att det tar tid och att du även får en kreditupplysning för varje bank som du ansöker hos. Som företagare är tid verkligen pengar. Du har inte tid att verkligen hitta den bästa banken. Du vill också behålla en god kreditvärdighet. Slippa en massa kreditupplysningar. Då är det smart att använda jämförelsesajten Krea som konkurrensutsätter 30 banker åt dig med bara en kreditupplysning. Du får ett fördelaktigt företagslån med låg ränta och har svaret inom fem minuter.

Utveckla verksamheten

Bland det roligaste med att driva företag är att få komma på kreativa lösningar för att få företaget att växa. Utveckla produkter, tjänster, marknadsföring eller köpa en trevlig bil som du sätter din företagslogga på. Bland det absolut bästa är att få anställa folk, antingen genom frilanskontrakt eller medarbetare som är anställda hos dig på riktigt. Det är det tydligaste tecknet på att företaget växer. När du tar ett företagslån är det viktigt att lånet verkligen kommer att betala sig många gånger om; att pengarna är en investering. Då kommer du kunna betala av på lånet och sedan lätt få ett nytt lån när det är dags att växa än mer.

Driva företag i Göteborg

Göteborg är en mycket bra stad att driva företag i. Det finns många kunder, både i Göteborg och runt omkring stan. Du har goda förbindelser inom landet, utomlands och direktfärja till Danmark. Förutom att Göteborg också ligger nära Oslo. Går verksamheten bra är det inget problem att utveckla den med en filial i Borås eller Oslo. Med både Chalmers och Göteborgs Universitet är det lätt att få tag i välutbildade personer med spetskompetens, särskilt om ditt företag håller på med teknik, IT, AI eller medicin.

En annan fördel med Göteborg, i jämförelse med Stockholm, är att det är lite billigare. Du hittar lättare en lokal att hyra eller köpa, än i huvudstaden. Bra lokaler är viktiga både för det dagliga arbetet och för att kunna utveckla firman. Det underlättar också om du anställer en person som behöver flytta till Göteborg: staden är inte lika stor som Stockholm och priserna är inte lika höga. Möjligheten att hitta ett bra boende i ett trevligt område är större, även för en barnfamilj som vill bo i villa med närhet till skolor.