Göteborg är landets näst största stad, men den är mycket mer än asfalt och storstadspuls. Bergen som staden är byggd på kläds av skogar, mitt i dem finns sjöar, och rakt igenom staden går älven ut till havet. Naturen kan vara svindlande vacker, men det hindrar inte att du skapar en grön oas även vid ditt hem!

Hur ska du tänka?

Hur du ska planera för att skapa en grön oas beror mycket på vilket utrymme du har. Är det en liten radhustomt eller en vildvuxen villaträdgård? Hur mycket sol och skugga är det, och vad finns där idag? Är det berg eller stenblock kan det vara svårt att få till en bra grönska, men annars går det att anpassa efter de förutsättningar som finns. I sortimentet hos flo-rea.com kan du titta på olika fröer och fundera över vilka lösningar som känns möjliga, innan du sätter igång. Du kan även läsa en hel del tips och råd som gör det lättare för dig att hitta rätt.

Inomhus eller utomhus?

För de flesta känns det självklart att en grön oas ska vara utomhus, men det behöver inte vara så. Det kan gå bra att skapa rätt mycket grönska även inomhus eller på en balkong. Med lite fantasi, sticklingar från kompisar och fröer från flo-rea.com kan du komma långt även om du saknar en egen trädgård.

Att hitta inspiration

Känner du dig tom på idéer, eller vill du bara hitta ny inspiration, kan ett besök i Göteborgs botaniska trädgård vara en god idé. Där finns massor av växter som lyckas må bra i Göteborgsklimatet, även om det ibland är blåsigt och ruggigt. Att besöka Slottsskogen, Trädgårdsföreningen eller någon annan av stadens parker kan också ge inspiration. Kanske hittar du en ny favoritväxt där, som du kan försöka få att trivas i din egen trädgård. Med frön från flo-rea.com kan det bli möjligt!

Planera i god tid

Det som kan kännas trist med trädgård och fröer är att det är en hel del som måste påbörjas i god tid innan vädret blir varmt och det känns lockande att sitta ute hela dagarna. När sommaren kommer är det för sent att få frön från flo-rea.com i jorden. Men ge inte upp för det! Du kan lösa det genom att köpa färdiga växter och ha i krukor det här året, och redan under sommaren börja planera för vad du vill hinna få upp för växter innan nästa sommar kommer.